اخبار

کوکا کولا هر سال بیش از سه ملیون تن پلاستیک تولید می کند

شرکت کوکاکولا که بزرگترین تولید کننده نوشیدنی در جهان است، در گزارشی که اخیرا منتشر شده اعلام کرده است که سالانه بیش از ۳ میلیون تن بسته بندی پلاستیکی تولید می کند.

این نخستین باری است که در میزان پلاستیک استفاده شده در این شرکت، از طریق بنیاد الن مک آرتور و طی همکاری با سازمان محیط زیست سازمان ملل انتشار یافته است.

در تعهدنامه ای جهانی، پایان مخفی کاری کمپانی ها در خصوص میزان مصرف پلاستیک و نیز آشکار کردن جزئیات تلاش های صنایع و دولت ها در راستای مقابله با مشکلات مربوط به آلاینده های پلاستیکی خواسته شده است.

۳۱ شرکت جهانی و مهم از جمله کارفور، نستله، کولگیت پالمولیو، اس سی جانسون، کوکاکولا و یونیلیور، میزان تولید بسته بندی های پلاستیکی خود را اعلام و در گزارشی، به اطلاع عموم می رسانند.

این آمارها کمک می کند تا تحلیل های دقیقی مبنی بر حجم این آلاینده زیست محیطی و پیش بینی اقدامات لازم جهت رفع آن انجام گیرد.

طبق گزارشی که گاردین آن را منتشر کرده است، شرکت بزرگ کوکاکولا (Coca-cola) سالانه بیش از ۱۰۸ میلیارد بطری پلاستیکی تولید می کند. این میزان، بیش از ۲۵ درصد بطری های ساخته شده از پلی اتیلن ترفتالات (PET) و برابر با ۵۰۰ میلیارد بطری در سال است.

گفتنی است که انگلستان قصد دارد طرح جدیدی از بازیافت را به مرحله اجرایی برساند که طبق آن، مصرف کنندگان بیعانه ای برای تمام بطری های نوشیدنی پرداخت می کنند که مشابه آن در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.

تقریبا بیش از ۳۰ سال است که چنین سیستم مشابهی در کشور سوئد، به نام Pant در حال فعالیت است.

در این طرح، مصرف کنندگان بطری های پلاستیکی را به ماشین های بازیافت تحویل داده و در ازای بطری های کوچک، نماد یک کرونی و در ازای بطری های بزرگ، نماد دو کرونی دریافت می کنند.

این نمادها می تواند به حساب پی پال (PayPal) که درگاه واسط پرداخت اینترنتی است منتقل شود و یا مستقیما در صورتحساب مواد غذایی در سوپر مارکت استفاده گردد. همچنین می توان برای اهدا به موسسات خیریه نیز در نظر گرفت.

در مقایسه با هدف بازیافت ۹۰ درصدی بطری ها و قوطی ها که دولت سوئد در سال ۲۰۱۷ در نظر داشت، چیزی در حدود ۸۵ درصد از آنها بازیافت شدند.

سیستم بازیافت pant در کشور سوئد

سیستم بازیافت pant در کشور سوئد

اما مشکلات مربوط به زباله های پلاستیکی بسیار پیچیده هستند. اگر نگاهی به مواد قابل استفاده و جایگزین بیندازیم، تعداد محدودی از مواد همچون پلاستیک ها می توانند سبک، مقاوم و ضد آب باشند.

کیاتل بون، مدیر عامل یکی از شرکت های تولید کننده مکمل های سوختی (شرکت Quantafuel AS) است که در اینباره گرفت:

«موضوع مهم این است که جایگزین پلاستیک چیست؟ چه موادی قابلیت استفاده به جای پلاستیک ها را دارند؟»

او اشاره کرد که میزان تولید گاز کربن برای ساخت کیسه های کاغذی، بیشتر از ساخت کیسه های پلاستیکی است. آقای بون اعتقاد دارد: «بخشی از مشکل آن است که وقتی روی پلاستیک طرح یا رنگ چاپ می شود، امکان بازیافت آن بسیار دشوار خواهد شد.»

کمپانی Quantafuel AS در حال ساخت کارخانه ای در کشور دانمارک است تا با استفاده از پلاستیک های بازیافت شده، سوخت دیزل تولید کند.

شرکت یاد شده که مقر اصلی آن در شهر اسلو دانمارک است، روزانه درخواست های زیادی از کمپانی های مختلف به منظور بازیافت پلاستیک و تولید مواد هیدروکربن دریافت می کند.

کیاتل بون به آخرین دستورالعمل اتحادیه اروپا کاملا مقید است که نخستین بار هیدروکربن بازیافت شده را به عنوان قسمتی از ترکیب انرژی آینده اروپا در نظر می گیرد.

او می گوید: «این قضیه سبب ایجاد نوعی بازار می شود که علاقه بسیاری از صنایع از جمله صنعت پتروشیمی را نسبت به آن افزایش می دهد. هر کسی که پلاستیک تولید می کند، زیر فشار قرار خواهد گرفت تا از آن به عنوان انرژی استفاده کند.»

چنین رویکردی، پیامدهای مهمی برای صنعت ارزشمندی چون پتروشیمی به دنبال خواهد داشت.

شرکت McKinsey & Company در گزارشی درباره بسته بندی های پلاستیکی اعلام کرد که صنایع شیمیایی با ایجاد شاخه ای جدید بر پایه بازیافت در صنایع پتروشیمی، می توانند ظرفیت های خود را افزایش دهند.

این مسئله می تواند سالانه سودی معادل ۵۵ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۳۰ داشته باشد. مشاوران پیش بینی می کنند اگر تقاضا برای تولید پلاستیک از حالت فعلی اش پیروی کند، حجم جهانی پسماندهای پلاستیکی از ۲۶۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ بع ۴۶۰ میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت.

این مسئله جدیدی است که در حال حاضر مشکل زیست محیطی مهمی به شمار می آید. دریچه ای که کوکاکولا با انتشار آمار تولید بسته بندی پلاستیکی خود، به روی صنعتگران گشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *