محققان دانشگاه بس واقع در انگلیس، موفق به ساخت یک حسگر کاغذی ارزان و زیست تخریب پذیر شدندکه قادر است وجود باکتری را در آب تشخیص دهد.
به گزارش از روزنامه تلگراف، این حسگر که به صورت یک تکه کاغذ است با الهام از کاغذ تورنسل ساخته شده و یک ابزار ساده و ارزان قیمت برای اجتناب از نوشیدن آب آلوده محسوب میشود.
این حسگر که کمتر از یک گرم وزن دارد، به یک لایه باکتری الکتریکی و الکترودهای کربنی بسیار نازک مجهز است که در مجاورت آب آلوده، سیگنال هشداری را نمایش میدهد.
ابزار علاوه بر تشخیص آلودگی آب در کشورهای فقیر، در مناطق کوهستانی و جنگلی و همچنین در مواردی که ارزیابی سریع کیفیت آب ضروری است، کاربرد دارد.
اکنون محققان در تلاشند تا این حسگر را با استفاده از یک فرستنده بیسیم به یک ابزار الکترونیکی مانند گوشی موبایل مرتبط کنند تا یک راهکار سریع و کاربرپسند برای اطلاع از کیفیت آب فراهم شود.
بر اساس آمار سازمان خیریه WaterAid در حال حاضر حدود 844 میلیون نفر در جهان به آب سالم دسترسی ندارند و میکروارگانیسم ساکن آبهای آلوده در هر دو دقیقه جان یک کودک را میگیرند.
تولید این حسگر نمونهای از همکاری نزدیک مهندسان و دانشمندان برای ساخت فناوریهایی است که میتواند زندگی شهروندان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار دهد.
این حسگر جدید کاملا با محیط زیست سازگار است و قیمت آن به یک پوند میرسد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biosensors and Bioelectronics منتشر شده است.